Deviņdesmito gadu nežēlīgas bandas vadonis Vladislavs Jurčenko (52), kurš pērn ticis atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa, atkal ir aizturēts, iespējams, par bruņotu laupīšanu, ceturtdien ziņo laikraksts "Teļegraf".
Jurčenko tiesāts par divu cilvēku slepkavību un 13 bruņotām laupīšanām, viņa vadītā banda nogalinājusi vēl vairākus cilvēkus. 1995.gadā viņš tika aizturēts, un 1998. gadā viņam piespriests nāvessodos, taču tolaik tam jau bija piemērots moratorijs, bet gadu vēlāk spriedums ir pārskatīts un nāvessods aizstāts ar 15 gadu ilgu cietumsodu - līdz 2010.gadam, ziņo "Teļegraf".


Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, pērn Jurčenko ticis atbrīvots saskaņā ar cietuma administrācijas lēmumu, ko apstiprinājusi rajona tiesa.

Bet jau šī gada februārī policija atkal viņu aizturēja par noziedzīgām darbībām, izmantojot šaujamieročus, iespējams, runa ir par bruņotu laupīšanu, ziņo laikraksts.

Jau ziņots, ka janvārī aizdomās par jaunu slepkavību aizturēts recidīvists Jānis Daugulis, kurš tika atbrīvots pirms termiņa. Daugulis pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū vadīja bruņotu laupītāju grupējumu, bet janvārī viņš ir aizturēts aizdomās par kādas sievietes nogalināšanu pērn septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!