Traģēdija medībās, kur nepieredzējusi medniece nošāva Daugavpils kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku Jāni Lignarski, visticamāk, notikusi neveiksmīgu nejaušību sakritības rezultātā, uzskata nogalinātā darba un medību biedri un arī šāvējas aizstāve, trešdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

Jaunā medniece, trīsdesmitgadīgā rīdziniece N. pirmo reizi piedalījās kolektīvajās medībās ar dzinējiem. Mednieka apliecību viņa bija saņēmusi pēc visu eksāmenu nokārtošanas šīs vasaras sākumā un medību karabīni "ČZ 550" iegādājusies 7. oktobrī - trīs dienas pirms traģiskajām medībām, vēsta LA. Medību vadītājs Lignarskis jauno mednieci bija nostādījis uz numura un devies tālāk, pēc neilga brīža medniece pielādējusi ieroci, tad gājis vaļā it kā patvaļīgs šāviens, un Lignarskis, kurš bija attālinājies apmēram sešdesmit soļu attālumā, lāpstiņas rajonā saņēma ievainojumu, kas vēlāk izrādījās nāvīgs. Cietušais pēc vairākām stundām slimnīcā mira, notikušo atstāsta laikraksts.

N. aizstāve Inguna Lamberte laikrakstam pastāstīja, ka medniece ļoti pārdzīvojot drausmīgo traģēdiju. Viņa esot bijusi pirmā, kura cietušajam sniegusi pirmo medicīnisko palīdzību. Arī pārējie kluba biedri darījuši, ko varējuši, un visu iespējamo, lai glābtu sašautā policista dzīvību.

Pēc N. vārdiem, viņa esot ievērojusi visas šaujamieroču izmantošanas kārtības un drošības prasības medībās, informējusi aizstāve. Karabīni pielādējot, turējusi ieroča stobru uz leju un pavisam ne tajā virzienā, kurā aizgājis medību vadītājs vai bijuši dzinēji. Tomēr noticis patvaļīgs šāviens, no kura viņa pati ļoti izbijusies.

Advokāte uzskata, ka noticis "drausmīgi nejaušs un neiedomājams nelaimes gadījums". Nelaimes vietā visapkārt bijis tik daudz koku un krūmu, ka neiespējami iedomāties, kā rikošetējusī lode vispār varējusi aizlidot tik tālu un vēl nāvīgi ievainot cilvēku, norāda laikraksts. Pēc juristes domām, tādā nepārredzamā vietā nekādi nedrīkstēja izstādīt mednieku un turklāt vēl ar vītņstobra ieroci rokās.

Daugavpils Mednieku un makšķernieku biedrības valdes priekšsēdētājs Viktors Friliņš personīgi labi pazinis bojāgājušo un raksturoja viņu kā pieredzes bagātu mednieku un godavīru. Viņa vadītajās medībās pilnībā izslēgta bijusi alkohola lietošana un arī masti esot sagatavoti medībām kā nākas. Arī Friliņš notikušo uzskata tikai un vienīgi par banālu nelaimes gadījumu ar neskaitāmu dažādu apstākļu sakritību. Droši vien savu lomu nospēlējis mednieces pieredzes trūkums, apejoties ar tikko iegādātu un neaprobētu ieroci, laikrakstam pieļāvis mednieks. Viņš pārzinot šīs medību karabīnes tehniskās īpatnības un pieļaujot, ka, ielādējot patronu, neiestrādājies aizslēgs bijis jāaizver ar lielu fizisku spēku, un tas varējis būt par iemeslu neapzināti izdarītajam šāvienam, netīšām ar pirkstu aizskarot ieroča mēlīti. Droši vien esot pārkāpti arī drošības noteikumi, kas esot jāievēro bez ierunām un improvizācijām.

Pret nelaimīgo mednieci pašlaik nav piemēroti īpaši drošības pasākumi, ierocis ir nodots ekspertīzei.

Policijai šobrīd nav pamata domāt, ka notikušajam varētu būt cita versija kā vien nelaimes gadījums, vēsta LA.

Jau ziņots, Liganarskis tika smagi sašauts medību laikā svētdien Daugavpils novada Kalupes pagastā. Vēlāk viņš slimnīcā mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!