Saeimas deputāts Arnolds Laksa 28.jūlijā Rīgas apgabaltiesā iesniedza prasības pieteikumu par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un kompensācijas piedziņu, kā atbildētājus nosakot SIA “Mediju nams” un Ģirtu Rungaini, "Delfi" informēja preses sekretāre Līga Krapāne.
Prasības pieteikumam pievienots atsaucamo ziņu saraksts, kurā konkrēti uzskaitītas 29 ziņas no publikācijām “Neatkarīgajā Rīta Avīzē” laika posmā no 2002.gada augusta līdz 2003.gada aprīlim. Vienlaikus A.Laksa uzsver, ka līdzīga rakstura prasības pieteikums varētu tikt iesniegts arī nākotnē, jo godu un cieņu aizskarošie raksti laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze” ir tikuši publicēti arī pēc 2003.gada aprīļa.

Prasības pieteikumā minētajos rakstos nepatiesie apgalvojumi par A.Laksas saistību ar VDK ir norādīti 2 reizes, par saistību ar mafiju un specdienestiem 3 reizes, saistību ar apšaubāmiem darījumiem 7 reizes, apgalvojumi par prettiesiskām darbībām Krājbankā naudas pārskaitīšanai par reklāmas izdevumiem izteikti 9 reizes, apgalvojumi par atbalstu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas darījumos izteikti 13 reizes, par A.Laksas kā amatpersonas nelikumīgi realizētu ietekmi uz Privatizācijas aģentūru 4 reizes. Nepatiesie apgalvojumi izteikti publikācijās, kuru sākums izvietots NRA pirmajā lappusē ar turpinājumu 3-6.lappusēm, un izplatīti vidēji 22 tūkstošu eksemplāru tirāžā.

A.Laksa Rīgas apgabaltiesai lūdz piedzīt mantisku atlīdzību no abiem prasībā minētajiem atbildētājiem. No SIA „Mediju nams” - LVL 100’000 (simts tūkstoši latu), bet no Ģirta Rungaiņa - LVL 10’000 (desmit tūkstoši latu), piedzenot no atbildētājiem arī tiesas izdevumus. Mantiskās atlīdzības apjoms aprēķināts, pamatojoties uz esošajām dienas laikrakstu reklāmas laukumu cenām, kas būtu jāsamaksā A.Laksam, lai atbilstošā apjomā un efektivitātē atspēkotu visas par viņu publicētās nepatiesās ziņas minētajā laika posmā.

Vienlaikus A.Laksa lūdz tiesu uzlikt par pienākumu laikrakstam “Neatkarīgā Rīta avīze” atsaukt visas iepriekšminētās nepatiesās, godu un cieņu aizskarošās ziņas, publicējot atsaukumus par katru rakstu laikrakstā „Neatkarīgā rīta avīze” 1. lappusē, publicējot to tādā pašā veidā (šrifts, izvietojums, apjoms), kādā tika izplatītas nepatiesās ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!