Foto: F64

Žurnālists Lato Lapsa uzskata, ka statuss - persona, pret kuru ir sākts kriminālprocess – viņam Drošības policijā (DP) saistībā ar grāmatas "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"" izdošanu ir noteikts nelikumīgi, tāpēc viņš attiecies no visām šīs lietas sakarā snigtajam liecībām.

"Saistībā ar manis atklātajiem faktiem, kas liecina pat Drošības policijas amatpersonu noziedzīgu rīcību šī kriminālprocesa ietvaros, 10. septembrī esmu oficiāli atteicies no visām manis iepriekš sniegtajām liecībām šī kriminālprocesa ietvaros," piektdien paziņoja Lapsa.

Lapsa norāda, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka jau pirms personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusa noteikšanas viņam DP rīcībā ir bijusi pietiekama informācija, lai no tās secinātu, ka Lapsa nav tīši pārkāpis korespondences noslēpumu.
"Taču šo informāciju, kas ir bijusi un joprojām ir Drošības policijas rīcībā, Drošības policija ir tīši ignorējusi, lai būtu pamats noteikt man minēto statusu un vairākkārt nopratināt mani šādā statusā, man nezināmu personu noziedzīgās interesēs vēloties saņemt atbildes jautājumos, kas attiecas uz žurnālista noslēpumu, žurnālista avotiem, konkrētu mediju organizatorisko struktūru, finansējumu," pauž Lapsa.

Tāpēc žurnālists uzskata, ka statusa noteikšana viņam notikusi prettiesiski, īstenojot "man nezināmu personu noziedzīgas intereses, un minētajās pratināšanās no manis iegūtā informācija šo personu noziedzīgajās interesēs no manis ir iegūta prettiesiski, izmantojot viltu un maldus". Tāpēc viņš nolēmis atteikties no visām minētajā kriminālprocesā sniegtajām liecībām.

Kā ziņots, grāmata "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"" nāca klajā 2011.gada novembrī. Lapsas un viņa kolēģu grāmata vēsta par, viņuprāt, Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību, kurai par upuri var kļūt ikviens valsts iedzīvotājs.

Drošības policijā apstiprināja, ka aprīlī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē pēc kādas privātpersonas iesnieguma sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 144. panta pazīmēm par elektroniskā pasta korespondences nesankcionētu publicēšanu interneta portālā "pietiek.com", kurā tika pārpublicēts grāmatas "Cits ķēķis: Zem likumīgā "jumta"" fragments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!