Foto: Valsts policija
Aizvadītas nedēļas nogalē Viļānu novadā uzietas vairākas nelikumīgo akcīzes preču glabātuves. Kratīšanu rezultātā izņemts vairāk nekā pusmiljons kontrabandas cigarešu, kā arī nezināmas izcelsmes alkohols un degviela, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Visas nelikumīgās preces bija plānots realizēt tuvākas apkārtnes "točkās".

Jau iepriekš sākta kriminālprocesā saistībā ar akcīzes preču nelikumīgo apriti Rēzeknes iecirkņa darbinieki noskaidroja, ka Viļānu novadā, iespējams, ierīkotas vairākas glabātuves. Pēc policijas rīcībā esošās inforācijas tajās lielā apjomā tiek uzglabātas dažādas ar akcīzes nodokli apliekamās preces.

Turpinot izmeklēšanu, Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja precīzu glabātuvju atrašanās vietu. Vairākus kratīšanu rezultātā sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes darbiniekiem policijai izdevās izņemt 644 640 cigarešu ar dažādu valstu akcīzes markām.

Tāpat kratīšanā izņemti 286 litri nezināmas izcelsmes alkohola, kā arī 760 litrus degvielas. Daļa atrastā alkohola bija fasēta standarta stikla pudelēs ar dažādām etiķetēm, bet daļa - iepildīta plastmasas pudelēs ar uzrakstu "Dezinfekcijas līdzeklis".

Policija patlaban turpina kriminālprocesa izmeklēšanu. Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts 1968. gadā dzimušais vietējais iedzīvotāju, kuram pašreiz ir piespriests nosacīts sods par cita nozieguma izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!