Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) likumsargi konstatējuši vairākus krāpniecības gadījumus Ludzā, Rēzeknes un Viļānu novados, kuros par izdevīgu cenu interneta vietnēs piedāvāts izīrēt pirtis, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Ir uzsākti vairāki kriminālprocesi, un policija skaidro notikušā apstākļus.

No šī gada augusta līdz oktobra sākumam vairākas personas ir kļuvušas par krāpniecisku darbību upuriem, jo vēlējušās iegādāties pārvietojamās pirtis, par kurām arī tika veikti avansa maksājumi vairāku simtu eiro apmērā.

Pircēji esot pamanījuši izdevīgu piedāvājumu sociālajā platformā Facebook un sludinājumu vietnē "ss.com" ar iespēju iegādāties mucveidīgas pirtis. Personas ir sazinājušās ar pārdevēju, pēc kā ir veikušas avansa maksājumu, taču vēlamo preci tā arī nav saņēmušas.

Atkārtota saziņa ar pārdevēju pēc avansa maksājuma veikšanas nav izdevusies.

Policija ir uzsākusi kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 177. panta 1. daļas par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana). Par šādām darbībām soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!