Foto: Valsts policija

Šogad ne tikai Daugavpilī, bet arī visā Latgalē ievērojami palielinājās velosipēdu zādzību skaits, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Likumsargi aicina atsaukties attēlā redzamo divriteņu īpašniekus.

Kā portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes preses pārstāve Anastasija Laizāne, par velosipēdu zādzību skaita palielināšanos likumsargi jau vairākkārt brīdinājuši sabiedrību un atgādinājuši par nepieciešamajiem drošības pasākumiem.

Par velosipēdu zādzības faktiem sākti vairāki kriminālprocesi.

Policijas darbinieki pastiprināti strādājuši šo noziegumu atklāšanai un vainīgo personu noskaidrošanai. Rezultātā policistiem izdevies noskaidrot vairākas aizdomās turamās personas, kuras, iespējams, nodarbojās ne tikai ar velosipēdu zādzībām Daugavpilī, bet arī ar dažāda cita veida zādzībām. Visi aizdomās turamie ir gados jauni, agrāk vairakkārt tiesāti vīrieši.

Turpinot izmeklēšanu un minēto personu pārbaudi, likumsargi atrada un atsavināja dažādus velosipēdus, kurus potenciālie zagļi slēpa garāžās, dzīvokļos un citās glabātuvēs. Lielāka daļa atrasto velosipēdu bija acīmredzami un nekvalitatīvi pārkrāsoti, lai tos varētu grūtāk atpazīt.

Lielākā daļa atrasto velosipēdu bija atpazīta un atgriezta to likumīgajiem īpašniekiem, informēja policija. Taču patlaban Valsts policijai nepieciešams noskaidrot to velosipēdu piederību, kuru īpašniekus policisti nevar atrast. Vienlaikus likumsargi norāda, ka attēlos redzamie velosipēdi ir daļēji pārtaisīti, piemēram, nomainītas riepas, stūre vai sēdeklis.

Nepieciešamības gadījumā velosipēdu var apskatīties klātienē personīgi, zvanot izmeklētājam pa tālruni 65403349, lai sarunātu laiku. Tāpat iedzīvotāji ir aicināti informēt policiju par redzamo velosipēdu piederību, zvanot 65403302 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!