Foto: Valsts policija

Nedēļas sākumā kādā privātmājā Daugavpils novadā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki uzgājuši nelikumīgā alkohola ražotni, kurā paštaisītā produkcija ražota milzīgos apmēros, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Likumsargi aizturējuši trīs personas.

Izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti, Valsts policijas darbinieki 23.februārī pārbaudījuši kādu privātīpašumu Daugavpils novada Medumu pagastā.

Kratīšanā īpašuma saimniecības ēkā likumsargi atklāja nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu lielā apmērā.

Kopumā Valsts policija izņēmusi 20 000 litrus pašizgatavota alkohola, no kuriem 2700 litri ir gatavā produkcija jeb kandža un 17 300 litri – brāga. Tāpat izņemtas arī alkohola ražošanai nepieciešamās izejvielas un iekārtas, tostarp gāzes baloni un apjomīgi tecināšanas aparāti.

Likumsargi saistībā ar atklāto likumpārkāpumu aizturējuši 1969.gadā un 1974.gadā dzimušus vīriešus, kā arī 1967.gadā dzimušu sievieti. Papildus policija norāda, ka 2011.gadā jaunākais vīrietis jau bijis sodīts par analoģisku pārkāpumu.

Patlaban policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 221.2 panta 2.daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!