Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturējuši vēl četras personas, kas tiek turētas aizdomās par kontrabandu, kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, informē Valsts policijā.
Aizdomās par kukuļdošanu valsts amatpersonām aizturēts kādas autotransporta pārvadātāju firmas valdes priekšsēdētājs, bet par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu ONAP darbinieki aizturēja Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes, Aizkraukes rajona policijas pārvaldes (RPP) Ceļu policijas inspektorus un bijušo Jēkabpils RPP Ceļu policijas inspektoru.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka policijas darbinieki saņēma naudu no autotransporta pārvadātāju firmas, kas veic pārvadājumus ar lielgabarīta un smagsvara kravas automašīnām, kurām, to lielo izmēru dēļ ir aizliegts veikt kravu pārvadājumus. Naudu policisti saņēma par to, ka pieļāva un nodrošināja lielgabarīta un smagsvara kravas automašīnu pārvietošanos pa Latvijas Republikas ceļiem līdz Terehovas robežkontroles punktam.

Aizturētajam uzņēmējam Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, bet pārējiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kopumā ONAP darbinieki, sadarbojoties ar KNAB un citu institūciju darbiniekiem , kriminālprocesu ietvaros par kontrabandu, kukuļošanu, kukuļņemšanu un amatpersonu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Terehovas robežkontroles punktā ir aizturējuši 26 personas.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citus noziedzīgās grupas dalībniekus un iegūt papildus pierādījumus par aizturēto noziedzīgajām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!