Visticamāk, traģiskā avārija, kurā gāja bojā Latvijas izlases bobslejists Juris Latišs, vakar notika, jo ceļu satiksmes negadījumā iekļuvušie autovadītāji pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, uzskata Ceļu policija.
Kā stāstīja Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, ceļa seguma kvalitāte negadījuma brīdī bijusi laba, un policijai pretenzijas pret ceļa uzturētājiem neesot. Pirms negadījuma Latišs, braucot ar BMW, apdzinis kādu maršruta autobusu, kurš arī pirmais bijis negadījuma vietā un paziņojis par to glābšanas dienestiem.

Kā informēja Zivtiņš, pēc negadījuma autobusa vadītājs policistiem pieļāvis, ka abu avarējušo automašīnu braukšanas ātrums bijis lielāks, nekā atļauts ceļu satiksmes noteikumos. Zivtiņš piebilda, ka abi bojā gājušie autovadītāji bijuši vietējie iedzīvotāji un ceļu, uz kura notika negadījums, labi pārzināja.

Patiesos negadījuma apstākļus policija noskaidros ekspertīzē, tomēr, visticamāk, krimināllieta netiks ierosināta, jo abi negadījumā iesaistīto automašīnu vadītāji gājuši bojā.

Kā ziņots, vakar ceļu satiksmes negadījumā ir gājis bojā Latvijas izlases bobslejists Juris Latišs, aģentūrai LETA apstiprināja valstsvienības treneris Jānis Skrastiņš.

Vakar pēc plkst.18 policija saņēma informāciju no kāda garāmbraucēja, ka Penkules pagastā notikusi smaga avārija. Kā notikuma vietā noskaidroja policijas darbinieki, sadūrušās bija automašīna BMW 525, kuru vadīja 1979.gadā dzimušais Juris, un "Volvo 460", kuru vadīja 1975.gadā dzimušais Jānis. Pēc sadursmes automašīna BMW aizdegās.

25 gadus vecais Latišs sestdien Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās Itālijā, startējot pilota Jāņa Miņina četrinieka ekipāžā, izcīnīja sesto vietu. Tas bija atkārtots labākais sezonas starts Latvijas bobslejistiem. Līdzīgs panākums četrinieku konkurencē bija izdevies arī Pasaules kausa pirmajā posmā Vācijā.

Savukārt pagājušajā sezonā Latišs kopā ar Miņinu kļuva par divkārtēju pasaules junioru čempionu, triumfējot gan divnieku, gan četrinieku ekipāžu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!