Foto: LETA

Bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku Ruslanu Balakleiski, kuru pirmā tiesu instance attaisnoja tā dēvētās "Latvenergo" amatpersonu lietas materiālu nopludināšanā, Rīgas apgabaltiesa tomēr nolēma atzīt par vainīgu un sodīt ar piespiedu darbu. To portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Inta Šaboha.

Rīgas apgabaltiesas tiesnese Brigita Būmeistere nolēma atcelt Rīgas Centra rajona tiesas kolēģa Raimonda Bula pieņemto Balakleiski attaisnojošo spriedumu un atzina viņu par vainīgu nelikumīgās darbībās ar krimināllietas materiāliem un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Apelācijas instance bijušo KNAB darbinieku nosprieda sodīt ar 200 stundām piespiedu darba.

Pilns tiesas nolēmums būs pieejams 5.septembrī un to varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Krimināllietu departamentā desmit dienu laikā, iesniedzot kasācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijā.

Jau vēstīts, ka šī krimināllieta pret Balakleiski tika uzsākta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krimināllietas materiālu nolaupīšanu, nolūkā nodot tos trešajām personām publicēšanai, ko izdarījis KNAB izmeklēšanas nodaļas izmeklētājs.

KNAB 2012.gada aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi pēc tam, kad portālā "Pietiek.com" tika publicēti Latvijas energokompānijas "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas lietas audioierakstu sarunu faili.

Vēlāk medijos izskanēja informācija, ka "Latvenergo" krimināllietas materiālus, iespējams, nopludinājis KNAB izmeklētājs Balakleiskis. Saistībā ar materiālu nopludināšanu tika sākts kriminālprocess, savukārt Balakleiski KNAB no amata atbrīvoja.

2013.gada jūnijā pirmās instances tiesa Balakleiski attaisnoja. Ar attaisnojošo spriedumu nemierā bija prokuratūra, kura to pārsūdzēja.

Tā dēvētā "Latvenergo" lieta ir saistīta ar uzņēmuma amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!