Nedēļas sākumā Grenctāles muitas kontroles punktā uz Latvijas un Lietuvas robežas muitnieki maršruta autobusā, kas brauca no Vācijas, pie kāda Igaunijas pilsoņa atraduši gandrīz 20 kilogramus hašiša, kas atjaunotās Latvijas muitas vēsturē ir līdz šim lielākais atklātais narkotiku kontrabandas mēģinājums
Narkotikas 1974.gadā dzimušais Igaunijas pilsonis Mareks L. ar maršruta autobusu Brēmene-Rīga 13.oktobrī vedis divās ceļojuma somās, hašišs bija sadalīts 20 celofāna iepakojumos ar zilas krāsas uzrakstiem "Magic Vac", informēja Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Līdaka.

Vienu somu Mareks bija paņēmis līdzi autobusa salonā. Atrodot tajā 11 iepakojumus ar narkotikām, muitnieki turpinājuši padziļinātu kontroli un, iztaujājot līdzbraucējus, noskaidrojuši, ka Igaunijas pilsonis Berlīnē autobusa bagāžas nodalījumā ielicis vēl vienu somu. Tajā tika atrasti deviņi tieši tādi paši iepakojumi kā pirmajā somā.

Kopumā Igaunijas pilsonis vedis 19,8644 kilogramus hašiša jeb kanabisa.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas, 15.panta 4.daļas, 190.1.panta 2.daļas par narkotisko vielu pārvietošanas mēģinājumu pāri Latvijas muitas robežai. Šodien Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pēc Muitas kriminālpārvaldes lūguma aizturēto Igaunijas pilsoni apcietināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!