Foto: VID

Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa kādas personas mēģinājumu ievest Latvijā skaidru naudu 16 430 eiro apmērā, to nedeklarējot, portālu "Delfi" informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Banknotes bija paslēptas dažādās vietās starp vieglā automobiļa vadītāja personīgajām mantām.

14. decembrī Terehovas muitas kontroles punkta darbinieki veica kādas no Krievijas Federācijas iebraukušas vieglā automobiļa kontroli. Pirms pārbaudes uzsākšanas muitas amatpersonas transportlīdzekļa vadītājam jautāja, vai viņam līdzi ir deklarējamas preces un skaidra nauda, un saņēma noliedzošu atbildi. Tomēr pārbaudes laikā tika konstatēta nedeklarēta skaidra nauda, norāda VID.

Robežas šķērsotāja apģērba kabatās, kā arī personas bagāžā, noslēpts starp dažādām mantām, atradās ievērojams daudzums banknošu – Krievijas rubļi, ASV dolāri un eiro. Kontroles rezultātā tika konstatēts, ka persona nedeklarējot mēģināja pārvietot pāri robežai skaidru naudu 16 430 eiro apmērā.

Par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

VID atgādina, ka šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai personai ir pienākums deklarēt skaidru naudu, ja tās apmērs ekvivalents vai pārsniedz 10 000 eiro.

Šī gada 11 mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā sastādīts 21 administratīvā pārkāpuma protokols par skaidras naudas nedeklarēšanu. Kopējā skaidras naudas summa, ko personas minētajā laika posmā mēģinājušas pārvietot pāri robežai nedeklarējot, ir 506 424 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!