Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā pagājušā diennaktī reģistrētas 12 zādzības no mājokļa, informēja Valsts policija (VP).

Sešas zādzības bijušas Rīgas reģionā, bet četras - Zemgales reģionā.

Apkopotā policijas informācija liecina, ka ceturtdien reģistrētas trīs zādzības, trešdien - 13, bet pirmdien - 11 zādzības.

VP jūnija sākumā paziņoja, ka šogad Rīgas reģionā dienas laikā tiek reģistrētas piecas zādzības no mājokļiem, kas salīdzinot ar pagājušo gadu, ir par vienu zādzību vairāk.

Policija norāda, ka zādzībām no mājokļiem piemīt sērijveida raksturs. Pamatā ar to nodarbojas personas, kurām šīs zādzības ir kļuvušas par iztikas avotu.

Līdz ar to, aizturot personas un personu grupas, uzreiz redzams zādzību skaita kritums. Savukārt pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma vietām šīs personas visbiežāk atsāk noziedzīgās darbības.

Lai nekļūtu par zādzību upuri, policija aicina vienmēr aizslēgt sava mājokļa durvis. 25% zādzību no mājokļiem notiek tāpēc, ka to saimnieki nav aizslēguši durvis.

Tāpat ieteikts pieslēgt signalizāciju un palūgt kaimiņiem pieskatīt mājokli.

Savukārt, ja dzīvo tieši privātmājā, palīdzēt var arī labi izgaismots pagalms, kustības sensori un suns. Tāpat ir būtiski vakara stundās turēt aizvērtus aizkarus un žalūzijas, jo garnadži pa privātmāju lielajiem logiem var noskatīt vērtīgas mantas un izpētīt iedzīvotāju dienas režīmu un ikdienas paradumus, lai vēlāk izdarītu noziegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!