Foto: morgueFile
Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas pārtraukusi nelegālu starptautisku pokera turnīru, ko Rīgas kinostudijā rīkoja un filmēja neatkarīga Lietuvas producentu grupa, informē LNT Ziņas.

Pēc neoficiālas informācijas, turnīra balvu fonds bijis 50 000 eiro (apmēram 35 000 latu).

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas inspektori un ekonomikas policija kopā aptuveni 20 bruņoti vīri vakar negaidīti pārsteiguši pokera turnīra spēlētājus un organizētājus.

Turnīra organizētāji - lietuviešu neatkarīgā producentu grupa - uzstāj, ka likumu nav pārkāpuši, jo viss notiekošais bijis tikai televīzijas šovs un spēlētāji no Lietuvas un Igaunijas nav braukuši spēlēt uz naudu.

"Pokers ir azartspēle, kura ir aizliegta ārpus kazino, līdz ar to šis turnīrs ir uzskatāms par nelegālu. Ne televīzijas šovi, ne arī citi pasākumi nedrīkst tikt izplatīti Latvijā, jo saskaņā ar likumu azartspēļu reklāma ir aizliegta, līdz ar to gan filmēšana, gan reklamēšana ārpus azartspēļu organizācijas vietas ir aizliegta," norāda Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas vecākais inspektors Valērijs Visockis.

Lai arī rīkotāji uzsver, ka uz naudu neviens nav spēlējis, pie sienas blakus dalībnieku vārdiem un filmēšanas grafikam bijusi izdrukāta arī lapa, uz kuras attēlots naudas balvu sadalījums, ar kopēju balvu fondu 50 000 eiro. Tā iepriekš vēstīja arī operatīvā informācija.

Kā informēja LNT Ziņas, šīs lapas iznīcināšana bija pirmais, ko organizatori paveica pēc tam, kad telpu atstāja policija.

Sods par nelegālu azartspēļu organizēšanu privātpersonām ir 500 lati, bet juridiskām personām 1000 latu, kā arī spēles rīku konfiskācija, tomēr lielākos zaudējumus organizatoriem sagādās izdevumi, lai sarīkotu jaunu filmēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!