Interpola Latvijas birojā izveidota darba grupa, kas sadarbojas ar ASV Interpola biroju terora akta izmeklēšanā ASV. Kā informēja Interpola Latvijas biroja priekšnieks Juris Jasinkēvičs, 14.septembrī Interpola Ģenerālsekretariātā Lionā tika izveidota darba grupa "11.septembra speciālā komisija", kas koordinē Interpola teritoriālo struktūru darbu 178 šīs organizācijas dalībvalstīs pasaulē.
Analoģiska darba grupa izveidota arī Interpola Latvijas birojā, tā izpilda ASV Interpola grupas uzdevumus. Kā norādīja Jasinkēvičs, pagājušās nedēļas nogalē Latvijas birojs saņēma pieprasījumu sniegt jebkādu informāciju par 19 teroristiem nāviniekiem, kuri veica terora aktu ASV. Pārbaudes gaitā netika konstatēta nekāda šo teroristu saistība ar Latviju.

Pēc Jasinkēviča teiktā, par visu saņemto informāciju, kas saistīta ar terora aktu ASV, Interpola Latvijas birojs informē Latvijas Drošības policijas darbiniekus, kuri koordinē darbu cīņā ar terorismu Latvijā. Kā apstiprināja Jasinkēvičs, pasaules terorists Nr.1 Osama bin Ladens atrodas Interpola meklēšanā kopš 2000.gada 4.aprīļa par sprādzienu organizēšanu ASV vēstniecībās Kenijā un Tanzānijā 1998.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!