Maksātnespējīgais degvielas tirdzniecības uzņēmums "Latvijas nafta" (LN) pieķerts nelegālu datorprogrammu lietošanā - ekonomikas policija uzņēmuma centrālajā birojā Krustpils ielā atradusi 33 nelicencētas programmas vairāk nekā 2,5 tūkstošu latu vērtībā, piektdien raksta "Bizness & Baltija".
Galvenokārt uzņēmumā atrastas nelegālas "Windows 98" un "Office 2000" kopijas. Pēc laikraksta ziņotā, šobrīd uzņēmumam tiek sastādīts administratīvais protokols un lieta tiks nodota tiesai. Maksimālais sods, kas draud pārkāpējam ir 250 latu, taču pēc tiesas lēmuma kompānija, kurai pieder tiesības uz programmatūru, var vērsties ar prasību par kompensācijas piedziņu un panākt, ka uzņēmums nopērk šo programmatūru vai piedzīt divkāršu tās vērtību.

Šobrīd LN pieder 41 degvielas uzpildes stacija Latvijā.

90.gadu vidū, kad LN nodeva privatizācijai, tas apsaimniekoja 110 degvielas uzpildes stacijas un 15 naftas bāzes. Rīgas apgabaltiesa LN par maksātnespējīgu nolēma atzīt 2000.gada oktobrī, bet 2001.gada februārī LN kreditori nolēma sākt uzņēmuma bankrota procedūru. Savukārt 2002.gada augustā LN kreditoru sapulce nolēma pārtraukt uzņēmuma bankrota procedūru, apstiprinot kompānijas sanācijas plānu, kas paredz 10 gadu laikā atjaunot uzņēmuma maksātspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!