Pārtikusī Vācijas pilsēta Hamburga acīmredzot ir kļuvusi par iecienītu darbalauku Latvijas noziedzniekiem, kas pēdējos mēnešos vietējo likumsargu uzmanības lokā nonākuši galvenokārt dārgu auto nozagšanas un aizdzīšanas dēļ, šodien raksta laikraksts "Diena", atsaucoties uz informāciju avīzē "Hamburger Abendblatt" un Hanzas pilsētas policijas paziņojumiem medijiem.
Kā norāda laikraksts, šā gada martā Londonā nozagts "Mercedes-Benz" prestižais limuzīns "SL 500". Tā kā šie spēkrati bijuši aprīkoti ar satelītnavigācijas sistēmas GPS signālu, likumsargiem izdevies to atrast kādā Hamburgas priekšpilsētas Langenhornas kaktu darbnīcā.

Tās īpašnieks 43 gadus vecais Haisams C. taisnojies: viņš neesot zinājis, ka minētā mašīna, tāpat kā turpat uzietais "BMW X5", esot zagta. Gluži ticējusi policija tam gan neesot, jo izrādījies, ka Haisama darbnīcas pakalpojumus jau 2003.gadā izmantojusi "Audi" limuzīnu "A6" un "A8" zagšanā specializējusies zagļu banda no Latvijas piecu vīru sastāvā.

"Diena" raksta, ka ar lielu vērienu uzdarbojies arī cits noziedzīgs grupējums no Latvijas, kuru Hamburgas policija pēc pirmajām aizturēšanas akcijām pērn novembrī un šā gada janvārī galīgi sagrāva pirms aptuveni desmit nedēļām. Šie noziedznieki bija specializējušies "BMW X5" zagšanā. Zagļi īrējuši konspiratīvu dzīvokli Hamburgā.

Kā noskaidrojuši likumsargi, ļaundari no Rīgas Hamburgā ieradušies tikai uz paša nozieguma pastrādāšanu un tūlīt pēc tam valsti pametuši, tāpēc izmeklēšana izvērsusies sarežģīta. Tomēr policija uzskata, ka tai izdevies ziemā aizturētajām trim personām pierādīt vismaz 15 mašīnu zādzību vai to mēģinājumus.

Aizdomās turamie tagad cietumā gaida savu tiesu.

Savukārt aprīļa beigās apcietināti vēl četri Latvijas iedzīvotāji.

Nesen aizturēti arī "pieticīgāki" noziedznieki. 24 un 35 gadus vecie brāļi no Latvijas noķerti Barmštedē Hamburgas pievārtē.

Kāda modra iedzīvotāja novērojusi, ka viņi aizdomīgi rosās gar "Ford Transit" spēkratu. Abiem sākumā izdevies aizbēgt no izsauktajiem policistiem, taču ar suņu palīdzību tie beigās uzieti. Viņi atzinušies, ka automašīnu tik tiešām iepriekš Hamburgā nozaguši un gatavojušies to ar zagtām valsts numura zīmēm likt uz prāmja, lai vestu uz Latviju. Turklāt izrādījies, ka iepriekš viņi tādā pašā veidā paguvuši no Vācijas aizgādāt Bādoldeslo zagtu auto, kas konfiscēts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!