Kāds Latvijas pilsonis mēģinājis izvest no Kaļiņingradas apgabala kultūras vērtības.
Kaļiņingradas muitas pārvaldes preses dienesta vadītāja Jeļena Maņevska aģentūrai BNS sacīja, ka vīstoklī, kas atrasts pie Latvijas pilsoņa, bijuši septiņi priekšmeti ar arheoloģisku vērtību - 14.gadsimtā izgatavoti arbaleta bultu uzgaļi un metamie šķēpi, kā arī 68 nacistu reiha militārās atšķirības zīmes.

Latvijas pilsonis svētdien ar firmas "Kenigauto" autobusu, kas kursēja maršrutā Kaļiņingrada - Tallina, no Kaļiņingradas devās uz Rīgu. Vīstokli viņš atdevis autobusa vadītājam, pie kura to atrada Sovetskas robežpārejas punkta robežsargi uz Krievijas un Lietuvas robežas.

Ekspertīze, kuru gatavojas veikt speciālisti, ļaus noteikt atradumu vērtību, kā arī to, vai par šo kultūras vērtību kontrabandas gadījumu var ierosināt krimināllietu.

Nav izslēgts, ka priekšmeti, kurus Latvijas pilsonis, pēc viņa teiktā, esot iegādājies Kaļiņingradas tirgū, ir muzeja "Prūsija" īpašums. 1999.gada novembrī kādā vācu fortā Kaļiņingradas nomalē tika atrasti aptuveni 15 000 šī muzeja eksponātu. Muzejs atrodas Kēnigsbergas Karaliskajā pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!