Foto: LETA
Februārī Latvijas Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas ar lidmašīnu piedalījušās starptautiskā operācijā, kurā aizturēti trīs narkotisko vielu pārvadātāji un aptuveni trīs tonnas marihuānas.

Starptautiskās aģentūras FRONTEX koordinētā kopīgā operācija "Triton 2017" norisinājusies Itālijā. Latvijas un citu ES dalībvalstu jūras un gaisa vienības kopīgi aizturējušas trīs narkotisko vielu pārvadātājus, kuri mēģinājuši pārvietot aptuveni trīs tonnas marihuānas ar ātrgaitas kuteri Vidusjūras reģionā.

Itālijas Krasta apsardzes komandieris dalībvalstu pārstāvju tikšanās laikā izteicis pateicību par ievērojamo ieguldījumu noziedzīgā nodarījuma veiksmīgā atklāšanā, kā arī uzsvēris Latvijas Valsts robežsardzes personāla augsto profesionalitāti, paziņojumā informē Latvijas robežsardze.

FRONTEX izveidota 2004. gadā un tā bāzējas Polijas galvaspilsētā Varšavā. FRONTEX koordinē operatīvo sadarbību starp dalībvalstīm ārējo robežu pārvaldības jomā, palīdz dalībvalstīm apmācīt robežsargus, tostarp noteikt kopējus apmācības standartus. Tāpat aģentūra veic riska analīzi, seko līdzi attīstībai pētījumos, kas ir būtiski ārējo robežu kontrolei un uzraudzībai, un palīdz dalībvalstīm gadījumos, kad nepieciešama pastiprināta tehniska un operatīva palīdzība pie ārējām robežām. Aģentūra arī nodrošina dalībvalstīm nepieciešamo atbalstu kopīgu atgriešanās operāciju organizēšanā.

Iekšlietu ministrija norāda, ka FRONTEX stiprina robežu drošību, nodrošinot dalībvalstu pasākumu koordinēšanu to pasākumu īstenošanai, kas attiecas uz ārējo robežu pārvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!