Foto: VID
Otrdien pievakarē robežsargi uz autoceļa Zabalova – Zaiceva par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā aizturēja divus vīriešus – Igaunijas un Latvijas pilsoņus. Pie viņiem atrastas cigaretes divarpus tūkstošu latu vērtībā, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Sākumā robežsargi apturēja automašīnu "Chrysler Voyager", kuru vadīja kāds 1988.gadā dzimis Igaunijas pilsonis, bet pēc neilga brīža auto "Ford Econline", kuram pie stūres bija kāds 1989.gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Abās automašīnās robežsargi atrada kontrabandas cigaretes. Automašīnā "Chrysler Voyager", paslēptas dažādās vietās gan salonā aiz apšuvuma, gan pārbūvētā degvielas tvertnē un pat automašīnas riteņos, robežsargi atrada 29 980 dažādu marku cigaretes. Savukārt automašīnā "Ford Econline", paslēptas jumta nodalījumā, atrasti 24 000 cigarešu "More" un 2000 cigarešu "Lifa" ar Krievijas akcīzes markām.

Kopumā izņemto cigarešu tirgus vērtība ir aptuveni divarpus tūkstoši latu. 1988. un 1989.gadā dzimušie vīrieši, izņemtā prece un automašīnas nodotas Valsts policijai, kas pret abiem likumpārkāpējiem par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu uzsākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!