Policija aizdomās par bruņotu laupīšanu aizturējusi divus vīriešus, kas nozieguma brīdī bija uzdevušies par policijas darbiniekiem.
Naktī uz otrdienu, 25.februārī, Aizkraukles rajona Daudzeses pagastā, piedraudot ar ieroci, tika izdemolētas kādā atpūtas namiņā esošās mēbeles un nolaupīti divi binokļi.

Izmeklēšanā Aizkraukles pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbinieki noskaidroja, ka laupītāji bija trīs vīri, no kuriem viens bija tērpies Iekšlietu ministrijas struktūrvienības formas svīterī, un, ienākot atpūtas namiņā, vīrieši uzdevušies par policijas darbiniekiem.

Pēc notikušā izveidoti uzbrucēju fotoroboti, ar kuru palīdzību tika noskaidrotas uzbrucēju personības. Izrādījās, ka noziegumā iesaistīts agrāk sodītais 1978.gadā dzimušais Pēteris un 1977.gadā dzimušais Jānis.

Pašlaik policija turpina rekonstruēt notikuma gaitu, jo cietušo un uzbrucēju liecības ir klaji pretrunīgas. Policijas darbiniekiem jānoskaidro, vai ieroči - medību bise, mazkalibra šautene ar optisko tēmekli un raķešpistole - bija uzbrucēju ekipējums vai tās jau pirms iebrukuma atradās viesu namiņā.

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 176.panta par laupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!