Foto: LETA

Valsts policija (VP) saistībā ar trešdien Stopiņu pagastā notikušo laupīšanu meklē trīs vīriešus, kuri bija tērpti tumšās drēbēs un sejas un deguna aizsegos. Viņi notikuma vietu pameta tumši zilā vai melnā "Audi A4" vai "Audi A6", preses konferencē pavēstīja VP pārstāvis Kaspars Briedis.

Briedis skaidroja, ka 7. aprīlī ap pulksten 16.20 stāvvietā starp veikaliem IKEA un "Sāga" tika aplaupīta viena persona, kuras lietošanā esošajam transportalīdzeklim tika izsisti priekšējie stikli un no salona nolaupīta ievērojama naudas summa, kā arī materiālās vērtības. Uzbrukumā pielietota arī asaru gāze.

Laupītāji ar savu transportlīdzekli pēc tam devušies prom pa Juglas ielu virzienā uz Brīvības gatvi. VP aicina atsaukties visus, kam varētu būt zināma kāda informācija par notikušo. Šobrīd VP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta trešās daļas, proti, par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu tiesa var piespriest līdz 12 gadiem ilgu cietumsodu.

Briedis atzīmēja, ka transportlīdzeklis, no kura salona nolaupīta ievērojama naudas summa, nav bijusi inkasācijas mašīna, taču cietušais konkrētajā dienā pildījis inkasatoram pielīdzināmās funkcijas. Tāpat Briedis uzsvēra, ka cietušais nav nekādā veidā saistīts ar noziedzīgajām aprindām.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pie IKEA trešdien notikusi laupīšana.

Trešdienas vakarā soctīklos iedzīvotāji ziņoja par VP rīkoto pārtveršanas operāciju, jo vairākās vietās policija apturēja un pārbaudīja visus pa ceļu braucošos auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!