Laupītāju uzbrukumā bistro "Adiss" spēļu automātu zālei, kas atrodas netālu no Skrundas, ievainotās sievietes stāvoklis ir kritisks, informē Kuldīgas slimnīcas medicīnas darbu vadītāja Zigrīda Smilga.
Sieviete ievainota ar diviem šāvieniem galvā. Viņai ir stipri bojātas smadzenes, kas pilnas ar kaulu šķembām. Ievainotajai tiek nodrošināta mākslīgā elpināšana, vērojama smadzeņu nāve, teica Smilga.

Ievainotā vīrieša stāvoklis savukārt ir labāks. Galvā tēmētais šāviens nav bijis dzīvībai bīstams. Lode skārusi galvaskausu, novirzījusies no trajektorijas un iestrēgusi kakla mīkstajos audos. Vīrieša veselības stāvoklis ir stabils.

Jau ziņots, ka bruņotās laupīšanas laikā nogalināti divi cilvēki, bet vēl divi ievainoti.

Skrundas Sociālā dienesta vadītāja Egita Kurme stāsta, ka pašvaldība centīsies palīdzēt bojāgājušo ģimenēm un bērniem. Pagaidām netiek sniegta informācija par palīdzību.

Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga atrodas Briselē un ir informēta par notikušo. Viņa izteica dziļu līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm.

Pie bojāgājušo ģimenēm ceturtdien no rīta bijis ārsts. Bērni atrodas drošībā un radu uzraudzībā. Tiks lūgta arī psihologa palīdzība, sacīja Kurme.

Bistro "Adiss" saimniekam, 36 gadus vecajam Aldim ir 13 un sešus gadus vecas meitas. Viņam Skrundā piederējis veikals un videonoma. Liktenīgais bistro atradies pie Liepājas-Rīgas šosejas, aptuveni puskilometru aiz Skrundas robežas Liepājas virzienā.

Otrs nošautais ir Skrundas iedzīvotājs Egils, kurš iepriekš strādājis Anglijā, bet nesen atbraucis ciemos pie tuviniekiem. Viņam ir dēls, kurš mācās trešajā klasē. Egila civilsieva, kas uzbrukumā smagi sašauta, nogādāta Kuldīgas slimnīcā. Par ceturto uzbrukuma upuri plašāku informāciju iegūt pagaidām nav izdevies.

Aptaujātie Skrundas iedzīvotāji sacīja, ka viņi ir satriekti par notikušo traģēdiju.

Skrundas iedzīvotāja atcerējās, ka pirms vairākiem gadiem sašauta šosejas malā esošā veikala "Venta" pārdevēja.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja speciāliste Sintija Kājiņa informē, ka naktī uz ceturtdienu ap plkst.1 Skrundas lauku teritorijā spēļu automātu zālē ienāca divi vīrieši, kuri, spēlējot spēļu automātus, zālē uzkavējās līdz aptuveni plkst.3.

Ap plkst.3 minētie vīrieši no pistoles izšāva uz apmeklētājiem un apkalpojošo personālu. No gūtajiem ievainojumiem notikuma vietā mira 1972.gadā dzimis vīrietis, bet ievainojumus guva 1948.gadā dzimis vīrietis. Reaģējot uz notiekošo, kāda sieviete par notikušo informēja bistro saimnieku.

Tobrīd laupītāji jau bija paņēmuši kases aparātu un mēģināja bēgt. Bistro saimnieks, 1969.gadā dzimis vīrietis, centās aizturēt laupītājus. Spēļu zāles saimnieks sāka cīņu ar laupītājiem. Cīņas laikā viens no viņiem uz saimnieku izšāva, kā dēļ vīrietis mira. Sašauta arī sieviete, kas par notikušo bija informējusi saimnieku.

Kases aparātu laupītāji nepaņēma, jo pēc tam, kad bija nogalinājuši vīrieti, viņi aizbēga. Aizdomās turamie aizturēti uz autoceļa Skrunda-Saldus.

Viens no aizturētajiem, 1983.gadā dzimis vīrietis, ir Rīgas iedzīvotājs, kurš agrāk sodīts par automašīnas zādzību, savukārt otrs, 1980.gadā dzimis vīrietis, ir Rīgas rajona iedzīvotājs, kurš iepriekš sodīts gan par laupīšanu, gan par automašīnas zādzību.

Aizdomās turamie ievietoti izolatorā. Par minēto faktu sākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana.

Piektdien, 13.oktobrī, Kurzemes apgabaltiesa lems par aizturētajiem piemērojamo drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!