Foto: DELFI
Ceturtdien Rīgā leģionāru piemiņas pasākumu laikā aizturētas divas personas, informēja Valsts policijā.

Kopumā sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, kā arī par likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" iespējamiem pārkāpumiem.

Kā ziņots, vairāki simti cilvēku ceturtdien nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, pieminot leģionārus.

Savukārt Eiropas Parlamenta Latvijas deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) palīgs, Jelgavas domes deputāts Andrejs Pagors (LKS) protestēja pret kritušo leģionāru pieminēšanu.

Vēlāk viņš vairāku policistu pavadībā devās prom no Brīvības laukuma. Kā savā "Facebook" lapā informēja Latvijas Krievu savienība (LKS), Pagors esot aizturēts.

LKS ieskatā, tas esot noticis pretlikumīgi, jo likums atļaujot vienai personai protestēt, nesaskaņojot to ar pašvaldību.

Leģionāru piemiņas diena 16. martā ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!