Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietu turpinās skatīt 14.augustā plkst.11, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Kā pastāstīja tiesas preses pārstāve Inta Šaboha, šodien tiesas sēdē prokurori izteica viedokli par Lemberga iepriekš izteikto lūgumu saistībā ar viņam agrāk piemērotajiem drošības līdzekļiem. Tāpat prokurori pieteica arī savu lūgumu saistībā ar apsūdzētā Ventspils mēra drošības līdzekli.

Prokurors Juris Juriss tiesas sēdē izteikto viedokli, kā arī pieteikto lūgumu nekomentē, aģentūrai LETA norādīja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Iepriekš lietu kopš 2009.gada 16.februāra izskatīja Geimans ar tiesu piesēdētājiem, bet tiesu piesēdētāju institūts no 2009.gada 1.jūlija tika likvidēts, un toreizējais tiesas sastāvs līdz sprieduma taisīšanai netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!