Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") lūgumu mainīt viņam piemēroto drošības līdzekli - aizliegumu pildīt Ventspils mēra pienākumus.

Tiesa noraidījusi gan Lemberga lūgumu mainīt drošības līdzekli, gan prokuratūras lūgumu ieviest vēl papildus liegumus, portālam "Delfi" apstiprināja tiesā.

Prokuratūra iepriekš lūdza liegt Lembergam apmeklēt domes ēku un Ventspils brīvostu, aizliegt atrasties šo ēku tuvumā, nosakot, ka viņš nedrīkst tām pienākt tuvāk par 100 metriem, kā arī aizliegt apmeklēt dažādas sanāksmes, kas saistītas ar šīm iestādēm un notiek citās telpās.

Rīgas apgabaltiesa skata krimināllietu, kurā Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis.

Visi trīs apsūdzētie vainu viņiem izvirzītajās apsūdzībās neatzīst.

Apjomīgo krimināllietu prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!