Foto: F64
Ventspils mērs Aivars Lembergs ceturtdien Rīgas apgabaltiesā sodīts ar 180 latu naudassodu par prokuroram veltītiem aizskarošiem izteicieniem, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons portālam "Delfi" apstiprināja, ka Lembergam piemērota "procesuālā sankcija piespiedu nauda" vienas minimālās mēnešalgas apjomā "par izteicieniem tiesas sēdē".

"Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Lembergs otrdien tiesas sēdē, kurā turpināja izskatīt viņam izvirzītās apsūdzības par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, "naudas atmazgāšanu" un dažādiem amata noziegumiem, vairākkārt pārtrauca prokuroru. Kādā brīdī diskusijas karstumā Ventspils mērs prokuroram arī sacījis: "Stāvi pie ratiem, te tev nav prokuratūra!".

Jau ziņots, ka tā dēvētajā Lemberga krimināllietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un Ventspils tranzītbiznesa menedžeris Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības. Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, kurus prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!