Foto: LETA
Prokurores Ligitas Arājas rīcība, neprasot tā saucamajā Liepājas pedofilu lietā, apsūdzētos sodīt ar brīvības atņemšanu, nav bijusi nolaidīga vai pretrunā likumam, taču lēmums bijis par maigu, LTV raidījumam "Panorāma" norādīja Kurzemes tiesas apgabala virsprokurors Andris Mikuļskis.

Virsprokurors Mikuļskis pārbaudījis Arājas rīcību un secinājis, ka prasītais sods pirmajā instancē bijis par mīkstu, taču likumpārkāpuma vai nolaidības nav bijis. Viņš raidījumam "Panorāma" skaidroja, ka prokurors savā darbā ir balstījies uz profesionāliem apsvērumiem.

Prokurores rīcība nevar būt par pamatu viņas atcelšanai no amata, uzsvēra virsprokurors.

Ziņots, ka Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors bija uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā, kurā divi vīrieši atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu.

Jau vēstīts, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā Liepājas tiesa Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro. Tāpat katram jāatmaksā 201,97 eiro valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Vienam no sodītajiem - Oļegam Smirečanskim - ir noteikta invaliditāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!