Sestdienas rītā Tukumā notikušo lidmašīnas avāriju, iespējams, izraisījuši sliktie laika apstākļi, norādīja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika.
Divdzinēju astoņvietīgā lidmašīna "Fighter 31" avarēja, lidojot no Spilves lidostas uz Smārdes pagastā esošo lidostu "Tukums", kur tās pasažieri sestdien bija iecerējuši vērot aviācijas šovu.

Gaveika norādīja, ka patlaban negadījuma vietā kopā ar Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja pārstāvjiem strādā un avārijas iemeslus pēta arī policijas un prokuratūras darbinieki. Pēc viņa teiktā, lidmašīnas dokumentācija un tehniskais stāvoklis bijis atbilstošs visām prasībām.

Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs pastāstīja, ka sestdienas rītā Spilves lidostā sliktās redzamības dēļ vairāki pieredzējuši piloti pieņēma lēmumus lidojumus atcelt vai pārlikt uz vēlāku laiku. Esot pat bijusi lidmašīna, kas izlidojusi no Spilves lidostas, bet pie Jelgavas, kur ir visai mitrs un purvains apvidus, kas apgrūtina redzamību, pieņēmusi lēmumu atgriezties.

Avarējušās lidmašīnas pilots esot bijis informēts par slikto redzamību, kā arī saņēmis brīdinājumus no citiem lidaparātu vadītājiem, tomēr pieņēmis lēmumu lidot uz lidostu "Tukums", skaidroja Gorodcovs.

Katastrofu medicīnas centra (KMC) direktors Mārtiņš Šics informēja, ka visi astoņi lidmašīnas avārijā Tukumā cietušie cilvēki guvuši smagas politraumas.

Zināms, ka lidmašīna piederējusi apmācības klubam "AirTraining". Tajā atradušies divi piloti un seši kursanti.

Jau vēstīts, ka viens no pilotiem no gūtajām traumām mira, savukārt vēl piecu stāvkoli ir raksturojams kā ļoti nopietns.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, lidmašīna nokrita īsi pēc plkst.10 Tukuma pilsētā mazdārziņu rajonā pie Spartaka ielas. Aptuveni 200 metru no negadījuma vietas ir dzīvojamās mājas.

Pirmie negadījuma vietā ieradušies vietējie iedzīvotāji un policijas darbinieki, kas centušies bērt zemi uz izplūdušās degvielas, lai novērstu eksploziju. Kad ieradās glābēji, viņi izplūdušo degvielu un lidmašīnu nopūta ar putām.

Sestdien Tukuma rajona Smārdes pagasta lidostā "Tukums" paredzēts aviācijas šovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!