Foto: DELFI
Pirmdien, 13. novembrī, lidostā "Rīga" aizturēti divi policijas meklēšanā esoši Latvijas pilsoņi, kuri valstī ielidojuši no Londonas, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

1992. un 1985. gadā dzimušie vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta arī viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Savukārt Terehovas robežkontroles punktā par viltotas Krievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecības izmantošanu aizturēts Latvijā ar automašīnu ieceļojošs Krievijas pilsonis. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. 1966. gadā dzimušais vīrietis ievietots Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Kopumā robežsardze pirmdien, 13. novembrī, uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Indijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 12 personas – četras Krievijas, trīs Latvijas, divus Lietuvas, divus Igaunijas un vienu Vācijas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!