Līdz ar kukuļņemšanā apsūdzēto Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) vadītāja vietnieku Jāni Lejnieku prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret kādas būvfirmas direktoru un tehnisko direktoru.
Izmeklēšanā noskaidrojies, ka būvfirmas direktors darbojies kukuļdevēja interesēs, tādēļ apsūdzēts par līdzdalību kukuļdošanā, bet firmas tehniskais direktors apsūdzēts par starpniecību kukuļdošanā, aģentūrai LETA pastāstīja prokurore Velta Zaļūksne.

Abiem firmas vadītājiem bijis noslēgts līgums ar kukuļdevēju par bēniņu telpu rekonstrukciju, taču to nevarēja uzsākt, kamēr nebija saņemta VKPAI atļauja. Tādēļ būvfirmas vadītāji bija ieinteresēti šīs atļaujas saņemšanā, skaidroja prokurore.

Abiem būvniekiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Viņu personības izmeklētāji pagaidām neatklāj.

Kā ziņots, prokurore 31.martā nolēma Lejnieku atbrīvot no apcietinājuma pret drošības naudu - 4000 latu, ko iemaksājis viņa dēls.

Prokurore aizliegusi Lejniekam izmeklēšanas laikā pildīt amatpersonas pienākumus, kas nozīmē, ka viņš patlaban nevar turpināt strādāt VKPAI vadītāja vietnieka amatā.

Jau ziņots, ka 26.martā prokuratūra Lejniekam uzrādīja apsūdzību par kukuļa ņemšanu. Lejnieks tiek turēts aizdomās par to, ka viņš pieņēmis 1000 latu kukuli par būvprojekta apstiprināšanu.

Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas par kukuļņemšanu lielā apmērā vai ja tā saistīta ar kukuļa pieprasīšanu.

Informāciju par kukuļdošanu KNAB saņēmis pa Ziņojumu centra bezmaksas uzticības tālruni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!