Lielbritānijā, iespējams, nogalināts latvietis, atsaucoties uz laikrakstu "Coventry Evening Telegraph", trešdien ziņo laikraksts "Neatkarīgā".
Kāda sieviete svētdien, 22.janvārī, savā dārzā Koventrijas pilsētā atradusi pagaidām vēl neatpazīta vīrieša līķi. Lai gan likumsargiem vēl nav izdevies identificēt slepkavības upura mirstīgās atliekas, izmeklētāji uzskata, ka aptuveni 20 gadu vecais vīrietis ir no Latvijas vai Gruzijas.

Nogalinātā ķermenī tiesu medicīnas eksperti atraduši vairākas durtas brūces. Līķis aprakts dārzā bija gulējis aptuveni mēnesi.

Sākot izmeklēšanu, policija aizturējusi 16 aizdomās turētos. Tie gan vēl nav apsūdzēti slepkavībā, tomēr policija atklājusi, ka vairāki no viņiem Lielbritānijā uzturas nelegāli. Trim aizturētajiem bijušas viltotas pases.

Visi aizdomās turētie esot no Latvijas, Gruzijas un Krievijas, viņi dzīvojuši divās mājās, kas atrodas netālu no liktenīgā dārza.

Policija zinot nogalinātā personību, bet tās oficiālai apstiprināšanai pagaidām nav pierādījumu. Nogalinātais Britu salās esot ieradies no Austrumeiropas pirms trim vai četriem gadiem. Viņš bijis students un Koventrijā strādājis automazgātavā, raksta laikraksts.

Lai gūtu apstiprinājumu mirušā personībai, Koventrijas policija sazinājusies ar Interpolu. Savukārt nogalinātā pirkstu nospiedumi nosūtīti Lielbritānijas imigrācijas dienestiem.

Valsts policijā "Neatkarīgo" informējuši, ka britu kolēģi Latvijai palīdzību vēl nav lūguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!