Foto: LETA

Lieldienu brīvdienās Valsts policijas rīkotajos reidos pārbaudīti teju 48 000 šoferi, no kuriem 85 bija sēdušies pie stūres alkoholisko dzērienu ietekmē, savukārt aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu iespaidā pieķerti 14 autovadītāji, portālu "Delfi" informēja policijā.

Laikā no 24. līdz 28.martam policisti, rūpēs par satiksmes drošību, uzraudzīja vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā, kā arī sekoja līdzi tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Reidu laikā pārbaudīti aptuveni 47 600 transportlīdzekļu vadītāji, no kuriem 85 pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kas, salīdzinot ar pērno gadu, ir par 23 gadījumiem vairāk. Tāpat šogad fiksēti 14 šoferi, aizdomās par transportlīdzekļu vadīšanu narkotisko vielu iespaidā. Pērn tika konstatēti pieci šādi gadījumi.

Savukārt vairāk nekā tūkstotis protokolu tika noformēti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Šogad Lieldienu brīvdienu laikā notikuši 209 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 43 cilvēki, bet trīs no tiem zaudējuši dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!