Foto: LETA
Svētdien Lielupes krastos, apdzīvotā vietā Valteri, Valsts vides dienesta (VVD) inspektori sadarbībā ar Valsts policiju aizturējusi 1959. gadā un 1975. gadā dzimušus maluzvejniekus, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Vīrieši naktī devušies izņemt divus upē nelegāli ievietotus tīklus, taču slēpnī viņus jau gaidījuši dienesta un policijas darbinieki.

Aizturētajiem konfiscēti tīkli ar kopējo garumu 120 metri. Tīklos atradušas karūsas, līdakas, zandarti un līņi. Pēc VVD aplēsēm zivju resursiem nodarīti 700 eiro zaudējumi.

Sākotnēji likumsargiem izdevies aizturēt vienu no pārkāpējiem, bet otrs meties bēgt. Otrs maluzvejnieks aizbēdzis un ieslēdzies savā dzīves vietā netālu no tīklu likšanas vietas.

Dienesta darbinieki aizturēto vīrieti nopratinājuši, un viņš atzinis, ka abi tīkli ir vīriešu kopīpašums. Tāpat aizturētais maluzvejnieks atzinis, ka arī ar maluzvejniecību abi nodarbojušies kopā.

Pratināšanā vīrietis atklājis sava biedra dzīves vietas adresi. Uz norādīto adresi dienests izsaucis policijas ekipāžu. lai veiktu otra maluzvejnieka aizturēšanu, jo vīrietis nav reaģējis uz VVD inspektoru vairākkārtējiem lūgumiem durvis atvērt.

Abi pārkāpēji savu vainu atzīst un saistībā ar administratīvo procesu aicināti ierasties VVD, informē VVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!