Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 26. aprīlī, Lielvārdē Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš ar nazi draudējis savai bijušajai draudzenei, portālu "Delfi" informēja policijā.

26. aprīlī policija saņēmusi izsaukumu uz Lielvārdi, kur uz ielas kāds vīrietis esot vicinājies ar nazi. Notikuma vietā ieradusies Lielvārdes novada pašvaldības policija un Valsts policijas Ogres iecirkņa likumsargi, kuri notikuma vietā aizturējuši 1989. gadā dzimušu vīrieti.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis bija uz ielas saticis savu bijušo draudzeni un izrādījis vēlmi ar viņu atjaunot attiecības. Sieviete šai idejai nav piekritusi, tāpēc viņš no kabatas izvilcis nazi un ar to draudējis, pēc kā sieviete izsaukusi policiju. Vienlaikus likumsargi norāda, ka precīzus notikušā apstākļus policija vēl skaidro.

Aizturētais iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Lai noskaidrotu, vai vīrietis aizturēšanas brīdī atradies narkotisko vai kādu citu apreibinošo vielu ietekmē, viņam tiks veikta ekspertīze.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!