Foto: LETA
Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā izskatīts Lielvārdes novada pašvaldības iesniegums saistībā ar tā dēvēto vekseļa lietu un nolemts sākt kriminālprocesu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina.

Pašvaldības iesniegumā lūgts veikt pārbaudi Lielvārdes novada pašvaldības likumīgo tiesību un interešu pārkāpumu lietā, vēršoties tiesā par bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja 2015. gada 24. novembrī parakstīto parādzīmi 200 miljonu eiro apmērā.

Izskatot iesniegumu, 16. martā prokurors Civilprocesa likuma noteiktajā kārtībā Ogres rajona tiesai iesniedzis prasības pieteikumu par minētā darījuma atzīšanu par spēkā neesošu. Tāpat Ģenerālprokuratūra 17. martā sākusi kriminālprocesu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 18. nodaļā par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei (ENAP).

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš atkāpās no amata pēc tam, kad, nesaskaņojot ar domi, viņš parakstīja 200 miljonu eiro vērtu vekseli ar Lihtenšteinā reģistrētu ārzonas kompāniju.

Āboliņš vērsās Valsts kasē (VK), lūdzot apstiprināt aizdevuma piešķiršanu Lielvārdes pašvaldībai un sniegt galvojumu par 200 miljoniem eiro. Tas nozīmētu, ka gadījumā, ja pašvaldība nespētu pildīt savas saistības ar ārzonas kompāniju "Riverside HK Ltd", tās pārņemtu VK. Finanšu ministrija Āboliņa rīcību raksturoja kā deviņdesmito gadu sākuma cienīgu afēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!