Foto: LETA
Otrdien Liepājā notikuši vairāki mēģinājumi izkrāpt naudu cienījama vecuma cilvēkiem, zvanot uz mājas telefonu un maldīgi informējot par nelaimē nonākušiem tuviniekiem, portālu "Delfi" informēja policijā.

Konkrētajos gadījumos viss beidzies laimīgi un krāpnieki palikuši tukšām rokām, tomēr policija brīdina iedzīvotājus par to, ka šādi mēģinājumi var atkārtoties, un mudina būt ļoti uzmanīgiem un piesardzīgiem.

Policijas pieredze liecina, ka šie noziedznieki izceļas ar milzu neatlaidību un pacietību, lai īstenotu savus nodomus. Telefonsarunas laikā krāpnieki uzdodas par policistiem, runā krievu valodā un stāsta par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros smagi cietis kāds tuvinieks. Par palīdzības sniegšanu tiek pieprasīta ievērojama naudas summa.

Vienā no gadījumiem, kad pēc ilgas telefonsarunas sirmgalve bija jau pierunāta šķirties no naudas, un viņas dzīvoklī pēc tās jau bija ieradies krāpnieks, viņa nodomi tika izjaukti laimīgas sagadīšanās dēļ - lūgts uzrādīt dokumentus, svešinieks zibenīgi pazuda.

Policija aicina brīdināt savus radus un kaimiņus, lai šajā svētku gaidīšanas laikā vecāki, vientuļi un ļoti žēlsirdīgi cilvēki netiktu izputināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!