Foto: RIA Novosti/Scanpix
Liepājs pusē policijai izdevies operatīvi atklāt divas zādzības - mantu pazušanu no darba vietas un motorzāģa nozagšanu no šķūnīša, informēja policija.

Par garnadžu rosīšanos policija saņēma ziņas arī šā gada 15. augustā, kad zādzības konstatētas divās Liepājas tirdzniecības vietās no palīgtelpām. Zaglis aiznesa darbinieku personīgās mantas un naudu. Tajā paša dienā Ceļu policijas patruļa pēc informācijas saņemšanas aizturēja iespējamo zagli – 1988. gadā dzimušu vīrieti.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis pastrādājis zādzības, apkopoti pierādījumi, kā arī atgūti nozagtie mobilie tālruņi, kurus aizdomās turētais jau bija paguvis realizēt.

Viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, krimināllietas materiāli nodoti prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Savukārt 9. augustā Nīcas novadā, kādās mājās vīrietis pamanīja, ka no neaizslēgta šķūņa ir nozagts viņa motorzāģis. Šo faktu gan viņš konstatēja tikai tad, kad kāds no darba kolēģiem "no rokām" mēģināja piedāvāt iegādāties tieši šādu zāģi. Tad īpašnieks pamanīja, ka paša motorzāģis vairs neatrodas šķūnī, un par šo faktu informēja policiju.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas gaitā tika noskaidrota persona, kas pastrādājusi šo noziegumu – 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk bijis sodīts. Motorzāģis tika atdots saimniekam, bet krimināllieta nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Policija aicina ikvienu parūpēties par savu īpašumu, neatstāt redzamās un ērti piekļūstamās vietās vērtīgas mantas, savukārt par aizdomīgu personu rosīšanos ap pašu, kaimiņu vai darba kolēģu īpašumiem informēt savu iecirkņa inspektoru, zvanīt 110 vai arī vērsties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!