Foto: stock.xchng
Liepājā nedēļas nogalē atrasta aptuveni gadu veca suņu kucīte, kurai cilvēku cietsirdības dēļ kakls savainots līdz pat balss saitei, pastāstīja Liepājas Kinoloģiskās biedrības valdes priekšsēdētāja Anžela Dolmatova.

Bezšķirnes kucītei kaklu, visticamāk, savainojusi cieši apsieta saite, pie kuras suns bijis piesiets ilgu laiku. Iekaisušās brūces kaklā bijušas gan senas, gan arī svaigas. "Saite suņa kaklā iegriezusies tik dziļi, ka dzīvniekam gandrīz pārgriezta rīkle," norādīja Dolmatova.

Suns klīdis Meldru ielas apkārtnē, kur to pamanījuši kāda uzņēmuma darbinieki. Patlaban kucīte veseļojas dzīvnieku patversmē. Suņa saimnieki pagaidām nav atrasti. "Labprāt vēlētos ieskatīties šiem cilvēkiem acīs," sacīja Dolmatova.

Pēdējā laikā šis nav vienīgais gadījums, kad Liepājas dzīvnieku patversmes darbinieki sastopas ar nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Nesen patversmē nogādāta kāda stipri novārgusi bezšķirnes kucīte ar vairākiem kucēniem. "Kauli un āda," kucīti pēc nonākšanas patversmē raksturoja Dolmatova.
Saimnieks no dzīvniekiem labprātīgi atteicies, taču tagad vēlas tos atpakaļ, informēja Liepājas Kinoloģiskās biedrības valdes priekšsēdētāja.

Savukārt no kādām mājām Durbes novadā patversmē nogādāti vairāki pieauguši suņi un kucēni, par kuriem saimniece, kas bieži vien lietojot alkoholu, nav rūpējusies. Kucēni esot spārdīti kājām, dzīvnieki stipri smakojuši, bet viņu kažoki bijuši pilni ar parazītiem.

Tāpat Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē informēja, ka uzsākts kriminālprocess par kāda suņa nošaušanu Rēzeknes novadā. Šī procesa ietvaros Silmalas pagastā, veicot kratīšanu 1964.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, policija izņēma desmit medību bises patronas un medību bises detaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!