Foto: LETA

Valsts policijas (VP) amatpersonas trešdien, 15. decembrī, Liepājā, Ezerkrasta mikrorajonā, fiksēja ātrumpārkāpēju, kurš pēc pārkāpuma izdarīšanas sāka bēgt. Bēgšanas laikā viņš pieļāva vēl vairākus pārkāpumus, tostarp sabojāja piecas automašīnas. Policija ar kāda garāmgājēja palīdzību pēcāk vīrieti aizturēja un pret viņu uzsāka vienu kriminālprocesu un 12 administratīvo pārkāpumu procesus, portālam "Delfi" pavēstīja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Trešdien ap pulksten 10 VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulēja Liepājā, Dunikas ielā. Tur policisti konstatēja, ka "Audi" vadītājs pārvietojas ar ātrumu 71 kilometrs stundā, lai gan konkrētajā vietā lielākais pieļaujamais braukšanas ātrums bija 30 kilometri stundā.

Likumsargi, konstatējot pārkāpumu, ieslēdza bākugunis un norādīja vadītājam, lai viņš apstājas, taču šoferis nepakļāvās prasībām apturēt auto un sāka bēgt.

Policisti sekoja automašīnai, kuras vadītājs pagriezās uz Rojas ielu un turpināja kustību pretēji braukšanas virzienam pa vienvirziena ceļu, šķērsojot krustojumu ar Mirdzas Ķempes ielu, neizpildot ceļa zīmju un luksoforu prasības, un, izraisot ceļu satiksmes negadījumus ar piecām stāvēšanai novietotām automašīnām.

Vīrietis apturēja automašīnu Rojas ielā, taču turpināja bēgšanu, "ņemot kājas pār pleciem", un skrēja gar tirdzniecības vietu pa grants ceļu Airītes ielas virzienā. Vīrietis ignorēja vairākkārtējās policistu prasības apstāties un turpināja bēgšanu.

Pateicoties kādam vīrietim, kurš bija "īstajā vietā un īstajā laikā", vīrietis tika aizturēts, vēsta policijā.

Kājāmgājējs ar rokām pieturēja bēgošo vīrieti, ļaujot policistam pieskriet tuvāk un viņu aizturēt.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas noskaidroja vīrieša personību.

Policijā konstatēja, ka viņam nav transportlīdzekļa vadītāja apliecības, kā arī viņš pārvietojies ar automašīnu, būdams 0,25 promiļu reibumā.

VP pret transportlīdzekļa vadītāju ir uzsākti 12 administratīvo pārkāpumu procesi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu, par bēgšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums, par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, par ceļa zīmes "Nogriezties pa kreisi aizliegts" prasības nepildīšanu un pieci administratīvo pārkāpumu procesi par ceļa zīmju "iebraukt aizliegts" prasību neizpildīšanu.

Tāpat ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

VP pateicas vīrietim, kurš palīdzēja aizturēt vainīgo personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!