Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 17. februārī, ap pulksten 18.20 Valsts policijā (VP) saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) par to, ka Liepājā, Karostas mikrorajonā, kādā dzīvoklī ir sadurts vīrietis, kurš no gūtajām traumām mira, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un noskaidroja, ka uzbrucējs ir devies prom no notikuma vietas – likumsargi viņu aizturēja netālu no tās.

VP par notikušo uzsāka kriminālprocesu un noskaidroja, ka dzīvoklī trīs personas kopīgi lietoja alkoholu.

Iedzeršanas laikā starp diviem vīriešiem izcēlies konflikts, kā rezultātā uzbrucējs paņēmis dakšu un iedūris vīrietim kājā. Pēc uzbrukuma viņš centies vīrietim sniegt palīdzību, taču vēlāk aizgājis no notikuma vietas.

Aizturētais jaunietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par laupīšanu personu grupā, piedraudot ar nazi.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!