Foto: DELFI

Naktī uz sestdienu, 18. jūliju, Valsts policija Liepājā aizturējusi kādu iereibušu šoferi, kurš pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, bet pēc policijas prasībām apturēt spēkratu meties bēgt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 1:22 1995. gadā dzimis jaunietis ar "Audi 100" automašīnu braucis pa Pulvera ielu virzienā no Cukura ielas uz Ventspils ielas pusi ar ātrumu 77 kilometri stundā atļauto 50 kilometru stundā vietā. Autovadītāju pamanījuši policijas darbinieki, liekot autovadītājam transportlīdzekli apturēt. Taču "Audi" šoferis policijas prasībām nav pakļāvies. Tā vietā autovadītājs izslēdzis automašīnas lukturus un sācis bēgt.

Persona nav pakļāvusies arī pēc tam izteiktajām, vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli. Bēgot no policijas patruļas, autovadītājs nav izvēlējies drošu braukšanas ātrumu. Tādējādi, nogriežoties pa kreisi uz Ventspils ielu, bēglis zaudējis kontroli pār transportlīdzekli, saslīdējis un uzbraucis ceļa nožogojumam un ceļa apgaismes stabam.

Negadījumā cietušu nav, informē policija. Likumsargi noskaidrojuši, ka jaunietis pie stūres sēdies 1,84 promiļu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Savukārt svētdienas rītā, ap pulksten 6:40, pa Tirdzniecības kanālu 1992. gadā dzimis vīrietis alkohola reibumā stūrējis jahtu. Likumsargi konstatējuši, ka vīrietis atradies 2,02 promiļu reibumā.
Par notikušo noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Turklāt policija noskaidrojusi, ka no Tirdzniecības kanāla jahtu piestātnes vīrietis ūdens transporta līdzekli, iespējams, paņēmis bez īpašnieka ziņas. Jahtu Valsts robežsardzes darbinieki nogādājuši atpakaļ piestātnes vietā, bet policijā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!