Foto: VID
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Liepājā maijā izņēmuši kopumā vairāk nekā 209 000 nelikumīgu cigarešu un tonnu nelegālā alkohola, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas darbinieki 27.maijā garāžu kooperatīvā Brīvības ielā atklājuši, ka divi vīrieši kādā no garāžām un arī automašīnās uzglabājuši nelikumīgas cigaretes un nelikumīgu alkoholu. Policija par faktu sākusi kriminālprocesu, kurā izņemti dažādu marku 118 400 cigaretes, kā arī ap 1000 litru nelikumīga alkohola.

Kriminālprocesā abas personas policisti aizturējuši. Patlaban abiem aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā liecina likumsargu rīcībā esošā informācija, viens no vīriešiem jau iepriekš sodīts par pārkāpumiem saistītiem ar nelikumīgu akcīzes preču apriti.

Tāpat likumsargi maija sākumā Liepājā atklājuši, ka vēl kāds vīrietis pārvadījis nelikumīgas cigaretes. Arī šajā gadījumā policija sākusi kriminālprocesu. Tā laikā izņemtas 90 930 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma, savukārt vīrieti likumsargi aizturējuši.

Arī viņam patlaban piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija norāda, ka abos kriminālprocesos pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!