Foto: LETA
Svētdien, 18. martā, ugunsdzēsēji no piecstāvu dzīvojamās mājas, kuras ceturtajā stāvā bija izcēlies ugunsgrēks, izglābuši septiņus cilvēkus un kaķi, taču viena persona ugunsnelaimē gājusi bojā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālu "Delfi" informēja, ka pulksten 16.13 ugunsdzēsēji steigušies uz Baltijas ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva logiem redzamas liesmas.

Izmantojot autokāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas piektā stāva balkona nocēluši četrus cilvēkus, bet no piedūmotā ceturtā stāva dzīvokļa izglābti trīs cilvēki un kaķis.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši un līdz ar to nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsgrēkā viens cilvēks gājis bojā.

Pulksten 19.10 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts. Ugunsdzēsēju aplēses liecina, ka ēkas ceturtajā stāvā dega dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā.

Vēl svētdien pulksten 10.52 VUGD saņēmis izsaukumu uz Malēju ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu angārā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka angāra pirmajā stāvā deg elektrības kabeļu rituļi 200 kvadrātmetru platībā.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 14.47.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēmis 150 izsaukumus – 93 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 28 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!