Liepājā par braukšanu autobusā bez biļetes pirmdien aizturēti divi pusaudži, pie kuriem vēlāk atrastas narkotikas. Par to informē Liepājas pilsētas pašvaldības policijā.
Liepājas pilsētas pašvaldības policijas darbinieki abus bezbiļetniekus aizturējuši 3.maršruta autobusā. Zaķi - 1986.gadā dzimušais Sergejs K. un 1984.gadā dzimušais Rainers E. - nogādāti Liepājas pilsētas pašvaldības policijā Lielā ielā 3, kur konstatēts, ka jaunieši arī paši lietojuši narkotiskās vielas.

Policijas darbiniekiem veicot pārbaudi, pie viena no jauniešiem atrastas divas nelielas paciņas ar zaļganu vielu. Jaunietis tās bija noslēpis, aizbāžot aiz zeķes. Rainers policijas darbiniekiem apstiprinājis, ka pirms aizturēšanas abi esot lietojuši narkotikas.

Aizturētie nogādāti Valsts policijā.

Narkotiku apkarošanas biroja (NAB) Kurzemes reģionālās nodaļas galvenais inspektors Aleksejs Kramzins BNS lēsa, ka pie jauniešiem atrasta marihuāna.

Pašreiz viela nosūtīta ekspertīzes veikšanai, pēc kuras precīzi būs zināms, kādas narkotikas pie jauniešiem atrastas. Pēc ekspertīzes slēdziena saņemšanas tiks lemts par krimināllietas ierosināšanu. Paši aizturētie paskaidrojuši, ka narkotikas nopirkuši.

Notiek izmeklēšana.

Saskaņā ar statistiku marihuāna un hašišs ir visiecienītākās narkotiskās vielas - Latvijā tās lieto 57,3% no kopējā narkotiku lietotāju skaita. Amfetamīnus lieto 13,1% narkotiku lietotāju, bet trešo vietu ieņem "ectasy" tabletes - 7,9% un LSD - 6,8% no kopējā narkotiku lietotāju skaita.

Kokaīnu un heroīnu lieto attiecīgi 5,8 % un 5,1% narkomānu. Ciklodolu, FOV, līmi un citas vielas lieto 4,1% narkomānu, bet trankvilizatorus bez ārsta ieteikuma lieto 3,1% no kopējā narkotiku lietotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!