Foto: LETA
Svētdien 14.novembra bulvārī Liepājā izcēlies ugunsgrēks angāra tipa ēkā, kurā glabātas kurināmā granulas, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Degšanas platība ir apmēram 500 kvadrātmetri. Kopējais granulu daudzums angārā ir apmēram 2,5 tūkstoši tonnu.

Pirmdienas rītā gruzdošās granulas tiek izvestas no angāra un turpinās dzēšanas darbi.

Naktī uz svētdienu ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumu Maskavas ielā Rīgā, kur dega dārza māja 80 kvadrātmetru platībā. Plkst. 01.44 tika saņemta informācija, ka redzama uguns, savukārt plkst. 03.53 ugunsgrēks bija likvidēts.

Svētdien plkst. 13.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 70 kvadrātmetru platībā. Iedzīvotāji no ēkas bija evakuējusies pašu spēkiem. Plkst.17.02 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt svētdien plkst. 22.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dārza ielā Rīgā, kur dzīvojamā mājā 50 kvadrātmetru platībā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu ēka deg ar atklātu liesmu, un uz mājas jumtiņa pirmā stāva līmenī atrodas divi cilvēki.

Abi cilvēki no jumta tika nocelti, un ugunsdzēsēji steidzās palīgā pārējiem iedzīvotājiem, kas atradās ēkā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva piedūmotajām telpām izveda vienu cilvēku, bet vienam – palīdzēja izkļūt no ēkas, izmantojot izbīdāmās kāpnes. Izglābtie cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pirmdien plkst. 01.22.

Svētdien Rēzeknes novada Dricānu pagastā no dīķa tika izcelts viens noslīkušais. Notikušā apstākļus noskaidro Valsts policija.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 26.novembra plkst. 6.30 līdz 27.novembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 68 izsaukumus, no kuriem 21 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 38 uz glābšanas darbiem, bet 9 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Tāpat pirmdien plkst. 04:34, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Dzirnavu ielā, trīsstāvu neapsaimniekotā ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvoklis ēkas trešajā stāvā un bēniņi 60 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka vietā atrasts vīrietis un sieviete, kuri bija gājuši bojā. Šobrīd ugunsgrēka likvidēšanas darbi vēl turpinās.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem. Līvānos no bedres tika izcels jenots un palaists brīvībā, savukārt Rīgā un Liepājā no koka tika nocelti kaķi, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!