Liepājā, kāda nama dzīvoklī, ceturtdien atrasts vardarbīgā nāvē miruša vīrieša līķis, un šonedēļ Liepājā šī jau ir trešā slepkavība.
Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva informēja, ka ceturtdien dzīvoklī Toma ielā 34/36 atrasts Vitālija H. (1960) līķis ar durtu brūci kaklā. Par notikušo paziņojis Sergejs J. (1974), kurš ar durtu brūci krūškurvī ievietots Liepājas slimnīcā. Viņš vispirms vērsies ātrajā medicīniskajā palīdzībā, kur arī paziņojis par līķi dzīvoklī.

Ierosināta krimināllieta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Šobrīd notiek izmeklēšana un sīkākas ziņas par notikuma apstākļiem netiek izpaustas. Taču zināms, ka pirms nozieguma ticis lietots alkohols un dzīvoklis, kur atrasts līķis, bijis "nelabvēlīgo" statusā.

Guseva arī informēja, ka līdz šim - šā gada piecos mēnešos - Liepājā un rajonā bijusi reģistrēta tikai viena slepkavība, kas jau atklāta, kā arī deviņi gadījumi, kad cietušajam nodarīti smagi miesas bojājumi, no kuriem atklāti seši. Savukārt pērn kopumā Liepājā un rajonā bijušas desmit slepkavības un 18 cilvēkiem nodarīti smagi miesas bojājumi.

Liepājā 10.jūnijā atrasti noslepkavoti divi cilvēki - vīrietis, kurš nodurts, un nosista arī kāda sieviete. Abos gadījumos jau aizturētas aizdomās turamās personas, kas savu vainu noziegumā atzinušas.

Robežu ielā 7, vienā no nama dzīvokļiem, atrasts miris 1962.gadā dzimušais Ēriks V. Veicot notikuma vietas apskati, konstatēts, ka vīrietis miris vardarbīgā nāvē - mirušajam konstatēta durta brūce krūškurvī, sirds rajonā. Par notikušo ierosināta krimināllieta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Uz aizdomu pamata par vīrieša saduršanu aizturēja 1959.gadā dzimušo Līviju V., kura savu vainu atzinusi.

Savukārt Kalpaka ielā 52/56, nama kāpņu telpā, atrasta mirusi 1969.gadā dzimusī Jeļena S. Tiesu medicīniskā ekspertīzē mirušajai konstatētas sistas brūces galvā. Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturēts 1976.gadā dzimušais Aleksandrs L., kurš savu vainu notikušajā atzinis.

Abi gadījumi bijuši līdzīgi. Gan Robežu ielā 7, gan arī O. Kalpaka ielā 52/56 ticis lietots alkohols. Alkohola lietošanas laikā starp kompānijas biedriem izcēlies strīds, kura laikā alkohola ietekmē arī nodarīti smagi miesas bojājumi, kuru dēļ iestājusies cietušās personas nāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!