Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā norisinājies festivāls "LMT Summer Sound", tāpēc Valsts policija strādājusi pastiprinātā režīmā, ar alkometru pārbaudot 570 transportlīdzekļu vadītājus, no kuriem 14 pieķerti, braucot dzērumā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Brīvdienās Liepājā un tās apkārtnē policisti intensīvāk uzraudzījuši ceļu satiksmi uzraudzība. Seši no pieķertajiem dzērājšoferiem bijuši velosipēdisti, bet viens - mopēda šoferis.

Nedēļas nogalē ceļu satiksmes jomā kopumā noformēti 189 protokoli, no kuriem 75 – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, savukārt 23 protokoli noformēti par automašīnas drošības jostu nelietošanu.

Paša festivāla laikā policija nekādus būtiskus pārkāpumus nav konstatējusi, informēja policijā. Vairākas personas, tostarp arī nepilngadīgas, nav tikušas ielaistas pasākuma norises vietā, jo pie ieejas konstatēts, ka viņas atrodas stiprā alkohola reibumā. Tāpat dažas personas nosūtītas uz pārbaudēm, jo likumsargiem bijis pamats aizdomām, ka apmeklētāji atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Atsevišķos gadījumos pie festivāla apmeklētājiem tika atrastas, iespējams, narkotiskās vielās. Tās ir atsavinātas, un ir uzsāktas pārbaudes, lai precizētu atrasto vielu sastāvu.

Dažiem festivāla apmeklētājiem alkohola ietekmē izcēlās konflikti ar citām personām. Atsevišķos gadījumos konflikti beidzās ar miesas bojājumu nodarīšanu, bet gūtās traumas nav smagas.

Pasākuma laikā reģistrētas arī dažas, pārsvarā mobilo telefonu, zādzības. Šādi gadījumi fiksēti gan pludmalē, gan festivāla telšu pilsētiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!