Šorīt Liepājas ostas 67.piestātnē kompānijas “Liepāja Bulk Terminal” (LBT) birstošo kravu terminālī gājis bojā strādnieks, 1981.gadā dzimušais Igors A., informēja Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva.
Igors A. iekritis kravu termināļa graudu piltuvē, kur smagās automašīnas ber rapsi, lai tas no piltuves nokļūtu uz slīdošās lentes, kas graudus tālāk transportē uz kuģi. Pēc neoficiālas informācijas, vīrietis sniedzies pakaļ mobilajam telefonam, kas iekritis graudu piltuvē.

Kad notikuma vietā ieradās policijas darbinieki, piltuve bija pilna ar graudiem un no tās ārā bija redzamas tikai vīrieša kājas.

Aptaujājot strādniekus, policija noskaidroja, ka ap plkst.6 no rīta Igors izgājis no strādnieku vagoniņa un vairs nav atgriezies. Ap plkst 7 viņu darbabiedri sāka meklēt un tad arī pamanīja notikušo nelaimi.

Vīrieša nāves cēloni noskaidros tiesu medicīnas ekspertīzē.

Jau ziņots, ka Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmuma “Liepāja Bulk Terminal” birstošo kravu terminālis atklāts 1999.gada 17.decembrī un tas izmantojams gan kā elevators, gan kā noliktava.

Beramo kravu noliktavas celtniecība uzsākta 1998.gada septembrī. Tās platība ir 4032 kvadrātmetri. Noliktavā var uzglabāt līdz 15 000 tonnām graudu. Kravu pieņemšana iespējama kā no dzelzceļa, tā arī no autotransporta.

“Liepāja Bulk Terminal” ir viens no “I.T.S Group” tranzīta industriālā parka uzņēmumiem. Šajā grupā ietilpst 12 uzņēmumu. Visas firmā “I.T.S. Group” ietilpstošās 12 kompānijas nodrošina pilnu rūpniecības uzņēmumiem nepieciešamo servisu: kravu ekspedīciju pa Latvijas, kā arī citu bijušās PSRS republiku dzelzceļiem, krauj kuģus, dzelzceļa vagonus, jūras konteinerus un treilerus, veic kravu iepakošanu, marķēšanu u.c. nepieciešamās servisa operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!